התקשרו אלינולעמוד הפייסבוקדואל

מונולוג שני של נהג אוטובוס בישראל

מונולוג שני של נהג אוטובוס בישראל

[20.8.2018, 16:00]

מאת משה נעים

כמה קשה לנהוג כשהילדים רבים במושב האחורי.
כמה מרגיז ומסיח את הדעת מהכביש כשהנסיעה מתחילה ב"למה איחרת".
כל מי שנוהג ברכב המשפחתי מכיר זאת היטב, ועכשיו בואו נכפיל את זה ב-20 וננסה בפעם הראשונה להבין מה חווים נהגי האוטובוסים יום יום על בשרם.

מיותר להביא מספרים ואחוזים בכדי להסביר עד כמה נרחבת התופעה המכוערת והפסולה.
העובדה המצערת והפשוטה היא שנהגי אוטובוסים נתקלים יום אחר יום ולעיתים מספר פעמים ביום באלימות מצד נוסעים.
אין ויכוח על כך שהמתנה של חצי שעה ויותר לעיתים לאוטובוס שאיחר עשויה להוציא מכל אחד מאיתנו כעס.
אבל אם נעצור לרגע ונחשוב במה אשם הנהג שהגיע עכשיו בכך שחברת האוטובוסים החליטה שלא להוציא את האוטובוס שקדם לו.
ועכשיו מלבד תפקידיו הקבועים הרבים כלומר לנהוג", לענות לשאלות הנוסעים, לתקף כרטיסים, עליו להפוך גם לדובר ונציג החברה ולהתנצל על כך שהאוטובוס שקדם לו לא הגיע.
אך אם בתלונות בלבד היו הדברים מסתיימים ניחא. אבל המציאות בשטח מראה שלא פעם הדברים עוברים לקללות ולעיתים אף לאלימות פיזית ממש. כאשר גם גזענות מכוערת מרימה את ראשה ונוסעים משתמשים במוצאו של הנהג בכדי להצדיק את התנהגותם המבישה בפני הנוסעים האחרים.
הייתי מציע לכל אחד מאיתנו לדמיין לרגע את עצמו בסיטואציה שבה מוטחים בו עלבונות בנוסף על איומים בדבר תלונה לחברה. ולעיתים קרובות מצלמה שנדחפת לתוך הפרצוף (כאשר המצלם שוכח שלמעשה הוא מתעד את הקללות והאיומים שהוא משמיע) ועכשיו עלייך להוביל את 30-50 האנשים שנמצאים איתך באוטובוס ליעדם בביטחון ובאחריות קשה אה!

האם יש פתרון?

בשיחה שקיימתי עם ישראל גנון, יו"ר ארגון נהגי האוטובוסים בישראל, אליו פניתי בעקבות העובדה כי ארגונו מייצג את הצד המקצועי של נהגי האוטובוסים בישראל. הציג בפניי מספר פתרונות אפשריים:
"כמובן שאין אפשרות למנוע מאה אחוזים מהמקרים. יחד עם זאת ניתן בהחלט להסיק ממקומות אחרים אפשרויות לצמצום התופעה ככל הניתן.

1. האפשרות הראשונה היא לנתק את הנהג באמצעות מחיצה פיזית מהנוסעים. כאשר השימוש בהטענה ותיקוף אלקטרוני תשאיר את הנהג להתמקד בעבודתו האמיתית והחשובה ביותר קרי "לנהוג".
2. באוטובוסים שכבר נמצאים על הכביש ואין אפשרות להפרדה מוחלטת הציפייה מחברות האוטובוסים שיתקינו מצלמה שתתעד את התנהגות הנוסעים בקרבת הנהג.
3. להכיר בנהג האוטובוס כעובד ציבור, דבר זה בשילוב עם ענישה מחמירה של המשטרה ובתי המשפט עשויים להרתיע אנשים הנוהגים באלימות.
4. אני פונה אל ציבור הנוסעים. כל אחד מכם יכול לשנות את המשוואה. מתנפלים על הנהג? מרימים עליו ידיים? קומו ובואו לעזור לו לרסן את העבריין עד להגעת המשטרה למקום. לא פעם ולא פעמיים כאשר שאלתי נהג שהותקף מדוע לא המתין למשטרה. התשובה הייתה שריחם על הנוסעים האחרים שצריכים להגיע ליעדם ולכן נסע.

אז מהיום "נוהגים אחרת" אומרים תודה כשיורדים מהאוטובוס. והאמת אפשר לומר תודה גם כשעולים. שמים את עצמינו לרגע מאחורי ההגה במקומו של הנהג ומתחילים "לנהוג בכבוד".

תופעת האלימות נגד נהגים מחריפה